Saturday, 10 July 2021

Life Shake Elderberry Shaklee Untuk Ibu Hamil Bertenaga | Aya Zuki

Life Shake Elderberry Shaklee | Ketika proses kehamilan tubuh ibu bekerja keras untuk menampung dan membekalkan keperluan nutrisi untuk anak dalam kandungan. Keletihan adalah fasa biasa yang perlu dilalui oleh ibu hamil, terutama ketika ibu berada di fasa 1st trimester. Pada waktu ini ramai ibu yang hanya mahu berbaring atau tidur.

Life Shake Elderberry Shaklee ni sebenarnya kacukan protein premium ESP + Cinch Shake. Produk terbaru dari Shaklee. ESP lover dan Cinch Shake lover pasti teruja untuk cuba hehe.

Aya sekarang berada di fasa 1st trimester, alhamdulillah setakat ini Aya tak ada alahan langsung, malah sangat berselera makan hehe. Aya start ambil Life Shake Elderberry Shaklee sebulan sebelum Aya hamil alhamdulillah Aya dah prepared badan nutrisi yang bagus sebelum hamil, kesannya Aya tak ada perubahan hormon yang negetif sepanjang hamil, malah badan Aya rasa sangat energetic dan tiada alahan.


life shake ederberry
Life Shake Elderberry


Life Shake Elderberry Shaklee ni adalah PREMIUM PROTEIN SHAKE dan sangat bagus untuk ibu hamil untuk pertumbuhan dan perkembangan sel- sel baru janin. Protein premium ini sangat bagus untuk membina kulit yang cantik untuk bayi kita, otot, organ dan otak janin. Protein Life Shake Elderberry membantu penghasilan rambut dan kuku yang sihat untuk janin.


APA RISIKO JIKA IBU HAMIL KURANG PROTEIN?

  • Bayi tidak cukup berat badan
  • Terbantut tumbesaran bayi
  • Ibu & Bayi akan kurang antibody
  • Bayi boleh meninggal kerana kurang zat
  • Kelahiran bayi pramatang

Bila baby dalam kandungan semakin membesar, maka semakin meningkat keperluan protein yang ibu perlu ambil untuk memenuhi keperluan baby untuk membesar dengan sihat dan berkualiti.


PENGAMBILAN PROTEIN YANG DISYORKAN KETIKA HAMIL

  1. Trimester pertama : + 0.5g sehari
  2. Trimester kedua : + 8 g sehari
  3. Trimester ketiga : +25g sehari
Life Shake Elderberry
Keperluan Protein Untuk Ibu Hamil



Jom kita tengok apa kebaikan Life Shake Elderberry Shaklee premium protein untuk ibu hamil.

1) SARAPAN BERKHASIAT
Hidangan lengkap 20g protein bukan GMO dengan nisbah tepat bagi semua 9 asid amino perlu.
Daripada ibu bersarapan benda yang kurang berkhasiat, lebih baik tukarkan kepada Life Shake Elderberry ni

2) SNEK SIHAT UNTUK IBU
Padat dengan 24 vitamin dan mineral harian yang penting, dengan hanya 150Kcal. Kalau malam2 lapar ibu hamil minum sahaja Life Shake Elderberry ni. Sangat kenyang dan berkhasiat, berat badan pon terkawal.

3) MEMBERI TENAGA DAN MENGENCANGKAN BADAN IBU HAMIL
Leusina membantu mengekalkan dan membina otot tanpa lemak untuk meningkatkan metabolism dan pembakaran  lemak. Life Shake Elderberry membantu untuk ibu hamil kekal fit dan elak geleber. Walaupon hamil kita mesti nak badan kekal cantik kan? biar perut je besar, part lain biar fit. hiks!

4) KESIHATAN PENCERNAAN
Ditambah dengan ekstrak Elderberry untuk meningkatkan perlindungan, 6g serat, enzim pencernaan dan juga prebiotik proprietari bagi membantu kesihatan usus anda

5) PENGURUSAN BERAT BADAN YANG SIHAT
Hidangan rendah glisemik yang dimaniskan secara sempurna dengan Reb M, untuk mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan berat badan yang siha. Sangat bagus sebagai pengganti makanan

6) TENAGA DAN KENYANG LEBIH LAMA
Membantu ibu kekal bertenaga, dan tidak kerap craving dan makan keterlaluan dalam portion yang besar.

Life Shake Elderberry
Nutritions Fact Life Shake Elderberry


MANFAAT ELDERBERRY UNTUK IBU HAMIL?
  • Mencantikkan kulit ibu dan bayi
  • Kulit ibu berseri- seri
  • Tinggi kandungan antioksidan
  • Kaya dengan polifenol dan antosianin
  • Menguatkan imun ibu di musim pendamik Covid-19
  • Menyembuhkan dan mengurangkan demam dan selesema ibu hamil

Life Shake Elderberry Untuk Ibu Hamil


Life Shake Elderberry jugak bagus untuk merangsang pengeluaran susu ibu. Juga sangat bagus untuk elak ibu hamil sembelit. Ketika pregnant ibu hamil mesti memastikan lawas setiap hari. Orang tua kata kalau kerap sembelit dan susah membuang nanti kulit anak jadi kelabu. HAHA tak tau la kesahihan yang ini.

Life Shake Elderberry juga membantu untuk ibu hamil yang mementingkan penampilan dan kecantikan walaupon ketika hamil. Ye ini Aya sangat titik beratkan. Walaupun hamil tetap nak kelihatan cantik dan letops HAHA!

Jadi banyak giler kan kebaikan Life Shake Elderberry untuk ibu hamil kan? Ha siapa nak jadi hot mommy wajib cuba. kihkih

Next batch akan masuk pada september 2021. InsyaAllah.
Untuk masuk merisik atau meminang Life Shake Elderberry korang boleh terus contact Aya. Dapatkan Life Shake ni di saluran yang betul dan orang yang boleh guide mommy cara pengambilan yang betul.

Life Shake Elderberry
Boleh dapat kan dengan Aya | 010-3845625


Boleh dapatkan dengan contact Aya,


Master Aya Zuki










Continue Reading

Friday, 9 July 2021

Alhamdulillah Saya Berjaya Hamil Lagi - Anak Ketiga | Aya Zuki

Yes! Aya berjaya hamil lagi, say hello soon to baby no 3 everyone hehe. 

Nak hamil

Orang kata anak tu adalah penyeri, pelengkap dan pembawa rezeki kepada rumah tangga kita. Aya sangat bersetuju. Dan anak ini adalah AMANAH kepada kita yang perlu di jaga dan di didik.

Alhamdulillah anak pertama Sofieya Azkayra dah 5 tahun dan Sofieya Ayra dah cukup 2 tahun.

Nak hamil

Setiap anak Aya akan jarak kan selama 2 tahun, supaya tidak terganggu proses penyusuan badan. Dan supaya badan Aya betul2 sihat semula dan ready untuk next journey kehamilan.  Alhamdulillah dikurniakan rezeki anak adalah satu rahmat daripada Allah.

Dan Aya sendiri pon memang sudah ready dan plan nak hamil lagi tahun ni memandangkan Aya pon dah berusia 29 tahun pada tahun 2021 ini. Alang- alang anak kedua Aya iaitu Sofieya Ayra pon dah cukup 2 tahun, jadi ini memang waktu yang tepat untuk tambah lagi ‘koleksi’ anak HAHA.

Bersyukur dipermudahkan pregnant anak ketiga, syukur alhamdulillah atas rezeki anak lagi. Actually memang dalam perancangan dengan husband nak start ada new baby. Syukur allah permudahkan dengan cepat.

Set hamil Shaklee


Anak sebenarnya bukan sekadar penyeri rumah tangga bagi Aya, ada 5 ‘mindset’ yang kita kena pegang. 

Kenapa nak ada anak? Pernah tak kita tanya diri kita soalan ni? Kalau jawapan cliche “anak ni penyeri rumah tangga, pelengkap rumah tangga”

Tujuan untuk kita memiliki anak adalah lebih daripada itu sebenarnya. Bukan sekadar sebab bila dah berkahwin kena ada anak.


Semakin banyak aya lalui dan banyak membaca ilmu parenting + mendengar perkongsian tentang anak, mindset Aya telah berubah.

Aya nak simpulkan 5 perkara penting.

1) Anak adalah perhiasan dunia

Anak yang sihat, comel dan bijak hanyalah perhiasan dunia. Kalau kita sekadar nak perhatian manusia, setakat tu jelah yang kita dapat. Tapi kalau kita mengharapkan perhatian Allah, insyaAllah kita akan dapat jauh lebih besar manfaatnya.


2) Anak satu AMANAH

Perkara paling berat adalah amanah, anak adalah amanah yang akan dipersoalkan nanti di akhirat. Adakah cukup kita beri dari segala sudut? Jangan asyik fikir dari sudut duit sahaja ye.


3) Anak ‘pencen’ ibu bapa

Anak yang baik dan beragama adalah ‘pencen kubur’ ibubapa. Kita tak semestinya mati dengan anak, tapi kita mesti target nak mati bersama doa anak.


4) Anak untuk keredhaan Allah

Anak seharusnya menjadi alat untuk kita jadikan matlamat untuk jangka masa panjang di akhirat. Untuk mencari keredhaan Allah. Bukan matlamat jangka pendek di dunia yang hanya kebahagiaan sementara ni.


5) Anak adalah hadiah & ujian

Anak adalah hadiah untuk menceriakan hidup kita, dan anak adalah ujian kesabaran kita dan keteguhan iman kita.

Aya sentiasa cuba untuk improved parenting skill sedikit demi sedikit untuk menjadi ibubapa yang SEBENAR.

Kerana kalau kita tidak pandai menjaga dan mendidik anak tiada apa yang boleh dibanggakan.

Proses mendidik anak sebenarnya adalah proses mendidik diri sendiri.

InsyaAllah rezeki dan amanah yang Allah lorongkan kepada Aya ni akan aya jaga sebaik mungkin.


Aya Zuki

Sofieya Azkayra 

Aya zuki
Sofieya Ayra

Ramai yang meminta untuk Aya kongsikan tips Aya mudah hamil.

Sebenarnya Aya pernah alam masalah hormon yang tidak teratur ketika zaman anak dara dulu. Period Aya datang lebih dua minggu. Dan time tu Aya pon terus mula mencari solution dan ‘berubat’ siap2 sebelum Aya berkahwin.

Time tu Aya ambil ESP dan Vitamin C, Aya ambil dua item ni sebab nak betolkan hormon dan nak kulit cantik hehe.

Set hamil bajet shaklee


Alhamdulillah beberapa bulan sebelum berkahwin Aya konsisten ambil setiap hari. Dan alhamdulillah selepas berkahwin terus berjaya lekat anak pertama. 


Aya bersalin secara ceaser anak pertama, alhamdulillah selepas anak pertama cukup 2 tahun, Aya berjaya terus hamil anak kedua. Sejak hamil anak pertama aya consume full set hamil Shaklee dan jadikan daily supplement sampai sekarang kerana Aya nak sel badan Aya sihat dan elakkan abnormal sel dalam badan. Alhamdulillah Set hamil Shaklee ni banyak bantu mudah kan journey Aya nak hamil, mengandung, berpantang dan menyusu.

Nak hamil lagi


Sejak ambil set ni kulit aya susah naik jerawat dan period aya mula teratur semula sampai sekarang on time.

Dan sekarang Aya juga mudah untuk hamil anak ketiga bila sel badan sihat dan badan ready alhamdulillah mudah untuk ‘lekat’

Untuk anda yang berminar dan nak cuba set Full Nutrisi yang badan kita perlu ni, boleg terus whatsapp Aya di 010-3845625


Master Aya Zuki

Trusted SID Shaklee

📲010-3845625

Continue Reading

Sunday, 4 July 2021

Fungsi Dan Manfaat Life Shake Elderberry Shaklee - Aya Zuki

 Terbaru di pasaran Shaklee Malaysia, Life Shake Elderberry. Kalau sebelum ni Shaklee ada 2 jenis protein Shake iaitu ESP dan Cinch Shake. Fav rakyat Malaysia, tambah2 untuk orang yang nak diet dan untuk mak mak yang busy urus rumah tangga. Dan kini Shaklee bawa masuk Life Shake Elderberry ke pasaran Malaysia pulak.


Dengar Elderberry pon Aya terus rasa wow! Nak tau kenapa? Sebab Elderberry ni tinggi antioksida dan kaya dengan polifenol.



Elderberry ni terkenal sejak zaman purba lagi sebagai "natural remedy". Jadi tak hairan la sehingga sekarang Elderberry masih duduk di tangga teratas dalam senarai herba untuk antiviral.

Pada zaman Greek dulu Elderberry ni dikenali sebagai 'Father of Medicine' sebab dapat sembuhkan pelbagai penyakit.


ANTARA KEBAIKAN ELDERBERRY ADALAH

  • Dapat kurangkan tempoh selesema
  • Masalah resdung
  • Sakit saraf
  • Keradangan
  • Keletihan yang kronik
  • Alahan
  • Sembelit
  • Dan juga kanser

Ada juga kajian yang dibuat mengatakan dengan pengambilan elderberry dapat mengurangkan tempoh selesema seawal 4 hari.
Elderberry lebih tinggi antioksidan dan kaya dengan flavonoids berbanding blueberry, kranberry, biji goji dan berry hitam.

Buah-buahan import ni kalau nak dapatkan memang mahal, tambah2 yang organik lagi la mahal. Ha sekarang korang tak payah terbang ke Eropah pon dah boleh dapat khasiat buah Elderberry ni! sebab dalam Life shake pon ada. yeayy!






Yang best korang boleh dapat khasiat elderberry dalam bentuk yang mudah diminum dan digabungkan dengan soy protein. fuhhh bayangkan effect hebat yang bakal korang dapat.

Selain Elderberry, Life Shake Shaklee juga mengandungi nutrien lain untuk kesihatan pencernaan bagi  meningkatkan perlindungan diri.
  • Protein - Membantu membina antibodi
  • Prebiotik -  Menyokong 'Bakteria' baik untuk penghadaman yang sihat
  • Enzim Penghadaman - Untuk penyerapan protein dan penghadaman
  • Fiber - Mengawal pergerakan usus untuk penghadaman yang sihat.


Nak dapatkan minuman protein Shake yang berkhasiat dan kaya dengan antioksidan serta lazat ni korang boleh terus contact Aya ye.




Continue Reading

Saturday, 3 July 2021

Fungsi Life Shake Elderberry Shaklee Untuk Apa? - Aya Zuki

 Life Shake Elderberry Flavour baru je masuk pasaran Malaysia bulan July 2021, Shaklee lover semestinya happy sangat dan pakat excited nak mencuba.



Merupakan hidangan semua dalam satu yang lengkap, kaya protein, kalsium serat, vitamin dan mineral, dengan tambahan ekstrak Elderberry untuk meningkatkan perlindungan kesihatan, pencernaan, tenaga dan bagus untuk orang yang nak diet.

Aya antara orang yang terawal cuba Life Shake ni sebelum Shaklee bawa masuk pada July 2021 ni. Untuk Biz Leader Shaklee kami dapat cuba dulu secara percuma, alhamdulillah dapat 1 tong hadiah dari Shaklee.

Aya dapat masa bulan ramadhan, kiranya sepanjang ramadhan Aya minum Life Shake ketika bersahur, bila bukak tong Life Shake ni fuhhh best bau Elderberry! Dan rasanya sangat sedap dan creamy gituuu.

Feedback Aya sendiri Life Shake Elderberry ni buat kita rasa LEBIH KENYANG. Aya adalah consumer tegar ESP dan Cinch Shake, dua tu pon dah best dan kenyang, tapi Life Shake ni lagi buat rasa kenyang.

Aya adalah seorang breastfeeding mom, dan alhamdulillah dapat puasa penuh dan steady je perut sampai ke petang, memang beza kalau tak minum protein Shaklee ni, gigil badan! bila gigil semestinya mood mak-mak macam hulk kelaparan, hehe


Yang best Life Shake ni buat badan Aya jadi fit, lengan, peha, dagu maintain fit dan tak ada lebihan lemak2 hehe. Aya pernah bersalin ceaser anak pertama dan anak kedua bersalin normal, alhamdulillah badan Aya maintain dan kekal seperti anak dara bila rajin amal protein Shake Shaklee ( Life Shake, ESP, CInch Shake)


LIFE SHAKE ELDERBERRY

  1. Sarapan Berkhasiat
  2. Snek Sihat
  3. Tenaga sebelum dan selepas bersenam
  4. Pengurusan Berat Badan Yang SIhat


UNTUK SIAPA LIFE SHAKE NI?

  • Untuk orang yang nak sihat
  • Untuk orang yang ada lifestyle aktif dan busy
  • Untuk orang yang nak tenaga
  • Untuk orang yang nak diet lancar
  • Untuk orang yang nak elak badan geleber
  • Untuk orang yang kurang makan



Untuk yang nak cuba Life Shake ni meh hubungi Aya, mesti korang pon akan suka Life Shake yang sedap dan sihat ni!

Umtuk consultation boleh hubungi Aya ye






Continue Reading

Tuesday, 29 June 2021

Punca Buasir Dan Rawatan Buasir - Aya Zuki

Sakit dan berdarah ketika membuang? Antara punca utama buasir adalah kerana kerap sembelit dan najis keras. Bila najis keras berlaku tekanan yang lebih di area 'bawah' tu. Bila teran lebih, terus rasa pedih  macam 'terkoyak' dekat bawah tu. Tengok2 menitik tapp tapp tapp darah pekat dekat mangkuk tandas. Aduh!

7 BENDA TAK BEST BILA BERLAKU BUASIR:

1. Pedih dan sakit bila membuang

2. Berdarah dan luka akan bertambah teruk setiap kali membuang

3. Tak selesa bila ada benda terjulur dekat bawah tu.

4. Trauma nak membuang

5. Berbau busuk yang kuat

6. Gatal dan tak selesa

7. Nak kentut pon sakit oi


KENAPA BUASIR PERLU DIUBATI SEGERA?

Tahukah anda buasir ada 4 tahap.

klik gambar untuk lebih clear dan HD,
Kalau dibiarkan buasir sampai tahap ke-4 anda akan berisiko untuk dibedah. Pada tahap tu nak berjalan pon sakit sangat, terjengkot-jengkot berjalan sebab menahan sakit di 'situ'



Untuk yang nak rawat masalah buasir ni Aya recomended sangat untuk cuba SET BUASIR SHAKLEE, macam mana set buasir ni menyelesaikan masalah buasir?
  • Mengecutkan buasir
  • Menghentikan pendarahan
  • Menyembuhkan luka luar dan dalam dubur
  • Melembutkan najis
  • Melegakan kesakitan

Aya mencadangkan 3 suplemen berikut untuk bantu kurangkan sakit buasir:



(1) OsteMatrix : Magnesium dalam OsteMatrix bantu melancarkan sistem penghadaman, melembutkan najis, melawaskan pembuangan air besar, sekaligus mengatasi masalah buasir.

(2) OmegaGuard : Anti-keradangan. Membantu mengurangkan bengkak akibat tekanan otot dubur ke atas salur darah vena dan sekitarnya, sehingga menyebabkan pembuangan air besar amat perit. OmegaGuard membantu mengecutkan salur darah yang bengkak. InsyaAllah akan masuk balik.

(3) Zinc Plus : Membantu menyembuhkan luka dalaman dan di bahagian dubur dengan cepat. Pengambilan zinc amat disarankan terutama buat pesakit buasir yang mendapati keluar darah ketika membuang air besar (najis berdarah). Luka kalau lambat sembuh sangat bahaya kerana boleh menyebabkan jangkitan pula.

Untuk dapatkan SET BUASIR SHAKLEE boleh contact Aya untuk consultation

Master Aya Zuki







.


Continue Reading

Buat Duit Online Dari Rumah Dengan Handphone Tanpa Modal - Master Aya Zuki

 Teringin nak tambah pendapatan dengan mulakan biz online? Hebat! Ini bermakna korang sudah tahu internet adalah trend masa depan. Dunia internet adalah dunia yang luas dan penuh dengan peluang, banyak peluang biz korang boleh pilih, sama ada nak ber modal rendah atau pun zero modal.

Aya nak share pengalaman Aya ber biz Shaklee secara online 100% dari rumah sahaja sejak PKP 1.0 dan alhamdulillah kini setiap bulan Aya berjaya capai group sales 6 figures dan setiap bulan company beri CASH REWARDS 5 FIGURES.

Amount di dashboard ni la yang akan masuk terus dalam bank kita dan ada statement bank bonus ye.


Dan alhamdulillah Aya juga berjaya menjadi CAR BONUS ACHIEVER dan CONVENTION TRIP MEWAH (Regional Trip dan Internationl Switzerland)

Kereta Pilihan Saya ( Honda HRV RS)

Ouh ye buat pengetahuan korang Car Bonus ni company taja seumur hidup, Aya hanya skor sekali sahaja. Tapi di taja seumur hidup, bestkan? Dan yang unik berbanding company lain Shaklee beri Car Bonus dalam bentuk CASH setiap bulan, bukan bagi sebijik kereta, bagi Aya Car Bonus ni EXTRA MONEY! Katakan la korang tak nak beli kereta, dah ada kereta dan nak simpan buat masuk tabung saving, pon boleh! Ikot korang la nak buat saving travel ke, saving anak2, saving rumah, korang tentukan. Bertambah best amount car bonus ni unlimited tau, kiranya setiap bulan boleh bertambah, makin meningkat group sales kita maka makin meningkat car bonus. 
Alhamdulillah berjaya skor tiket regional dan international ke swiss, Aya berjaya dapat dua tiket.yeay!
Namun ketika ini negara dilanda masalah isu kesihatan (Covid-19) kita tak dapat travel, tapi yang best Shaklee tetap beri hak kami, Shaklee beri pampasan trip dalam bentuk CASH! Happy giler! Alhamdulillah dapat CASH BACK 5 FIGURES
Di musim PKP juga Aya berjaya beli rumah kedua kami, Kondo baru di KL. Semuanya asbab bina biz online ketika PKP, berbekalkan internet, smartphone, semangat membara, fokus buat biz, rajin, disiplin dan ni la hasil yang Aya dapat di musim PKP. Malah di saat semua orang takut kehilangan kerja di musim pendamik ini, Aya dengan konfiden hantar surat resign kepada company lama kerana income ber biz online unlimited income dan Aya decided nak duduk rumah pula, sambil buat duit anak masih depan mata, yelah musim pendamik ni risau juga kejap2 kena apply cuti nak jaga anak, jadi malas nak pening kepala, alang2 dah enjoy buat duit dari rumah, Aya korban kan kerjaya Aya demi bina impian baru di rumah yang lebih lumayan.

Modal besar ke nak buat biz Shaklee macam Aya ni? Untuk register ahli rm35 sahaja. Tak perlu simpan stok, Aya hanya fokus sharing kesan best yang Aya dapat hasil produk Shaklee yang berkualiti dan beyond organic ni, dan jika ada order Aya submit di website @ akaun Shaklee Aya sahaja, Aya sangat enjoy menikmati 100% income Aya tanpa perlu fikir nak simpan sikit untuk stok, haha Aya enjoy sepenuhnya income Aya, boleh simpan buat saving anak2, dan berbelanja apa aya nak :)
Untuk yang nak tau lebih lanjut tentang biz Shaklee boleh contact Aya ye untuk Aya explain dan assist korang dalam biz ni.
Jom follow media sosial Aya




Continue Reading

Fungsi Vitamin C Untuk Kulit Ibu Hamil Cantik, Bersih Dan Berseri - Aya Zuki

Bila hamil ramai ibu yang hadapi masalah hormon 'lari', pernah alami masalah ni? atau sedang alami? Ada rasa nak picit jerawat tak? 

kesannya bukan saja buat kulit mommy nampak kusam, malah ada juga yang sampai tahap jerawat tumbuh di badan, memang buat mommy rasa tak happy kan bila ada dalam situasi macam ni.

Aya pernah baca 50% ibu hamil akan hadapi masalah hormon ni. 

Tahukah anda pengambilan vitamin C sangat digalakkan untuk ambil semasa hamil untuk mencantikkan kulit mommy, kerana vitamin C membantu untuk merangsang kolagen pada kulit mommy, 

vitamin C menghasilkan collagen


wah bayangkan hasil ambil vitamin C ketika hamil mommy boleh dapat kulit bersih, berseri dan anjal melantun-lantun kerana cukup kolagen, hehe

Vitamin C nutrien penting untuk mengekalkan kecantikan kulit ketika hamil, elak garis halus muncul dan elak kulit kusam.


Vitamin C sebagai "antioksida" berfungsi untuk meneutralkan radikal bebas, badan kita akan kehilangan vitamin C setiap hari kerana gaya hidup yang aktif, proses penuaan, dan akibat terdedah kepada sinaran UV.

Aya yakin semua wanita mendambakan kulit yang cantik, dan mommy jugak tentunya mahu kelihatan jelita walaupun sedang hamil. tak gitu?

Nah Aya tempek antara fungsi Vitamin C untuk kulit ibu hamil bersih, cantik dan berseri2.

Wahh banyaknya  manfaat best yang buat kita rambang mata

Tubuh badan manusia tidak dapat menghasilkan kolagen dengan sendiri, sebab itu kita perlu ambil daripada sumber makanan atau melalui pengambilan supplement.

Aya sendiri mengamalkan pengambilan vitamin C sudah 9 tahun, dan ada banyak brand di luar pasaran sana, namun semestinya pilihan aya adalah dari Shaklee, kerana brand Shaklee BEYOND ORGANIC,
Selama 9 tahun Aya menjadi pengamal vitamin C Shaklee alhamdulillah kulit Aya yang dulu dari penuh jerawat, kusam dan sunburn kini sudah bebas jerawat dan bersih dari jerawat, makin berseri setiap hari.
Jom Aya nak kongsikan gambar terkini Aya 
wahh begitu feeling sekali pose haha. Percayalah bila kita yakin diri automatik akan feeling sebegini :D

Teringat semasa kulit penuh jerawat memang tak konfiden nak berhadapan dengan orang ramai, tidak suka orang pandang wajah ni lama-lama,
Alhamdulillah setelah menjadi consumer sejati vitamin C Shaklee Aya sangat jarang naik jerawat, dan sepanjang hamil dua kali kulit tak pernah naik jerawat, kulit sentiasa bersih, cerah dan berseri. Aya suka berkongsi pengalaman sendiri.

Jom mommy cuba vitamin C hari ini!

Untuk mommy yang nak kulit cantik sepanjang hamil dan berseri boleh terus contact Aya ye untuk consultation

Master Aya Zuki





.
Continue Reading

Monday, 28 June 2021

Rahsia Rambut Sihat, Hitam Berkilat & Bebas Kelemumur

 Jom cuba TIPS RAMBUT HITAM BERKILAT DAN BEBAS KELEMUMUR . Guna bahan dari dapur jerr

Lepas try tips ni confirm kepala dah takde masalah kelemumur gatal dan rambut pon hitam berkilat.

Simple tips je. Guna bahan2 dari dapur🤗

 Aya selalu buat untuk en.suami. Bila dia cakap gatal kepala haa aya pon masuk dapur  prepared rawatan kulit kepala untuk en.suami #TillJanah kite tu😝

Orang laki kan suka pakai minyak rambut, so ada kelemumur. Boleh try! 

 Bahan2: 

✅ Limau nipis (2 biji)

✅ Santan kotak brand KARA 

Scroll pic untuk step ya.


Aya suka guna santan brand KARA. Sebab rasa betol2 santan asli dari brand lain. Kalau masak pon paling sedap KARA


Limau nipis dua biji potong2 mcm ni

Blend semua limau nipis


Haa dah blend limau nipis akan jadi mcm ni, dah dapat macam ni korang campor sekotak santan KARA yang kotak kecik dalam ni.

Lepas tu lumur dekat kepala. Dan urut2 la kepala macam tengah syampoo tu. Biarkan dalam 30 minit. Lepas tu bilas bersih rambut 

Taraaa rambut lawa macam Anzalna

Silakan #share kalau taknak tips ni hilang dari radar korang. Hehe 

Next tips bibir pinkish aya share okay 💋


Master Aya Zuki

klik sini 010-3845625





.

Continue Reading

Tips Ibu Hamil Atasi Masalah Ketiak Hitam & Berbau - Aya Zuki

Saat hamil bukan saja perut makin membesar, malah sesetengah ibu hamil juga akan mengalami perubahan hormon yang ketara antaranya ketiak dan leher menjadi hitam serta berbau kuat. Korang ada yang sedang alami masalah ketiak hitam dan berbau yang selalu dialami oleh ibu hamil ni?

Ketiak Hitam Berbau

Aya banyak mendengar rungutan kawan2 yang berkongsi pengalaman hormon berubah ketika hamil, sebenarnya ketika hamil hormon ibu akan berubah dan merangsang melamin dalam tubuh ibu. Sebab tu ada sesetengah ibu mengalami masalah ni.

Masuk 2nd trimester membuatkan masalah ni semakin parah dan buat ramai ibu rasa tak yakin diri, bertambah risau kalau en.suami ternampak ketiak hitam dan berbau tu kan?

Teringat pengalaman Aya ketika checkup diwaktu kehamilan dulu, Aya selalu terbau bau badan dan ketiak ibu hamil sangat kuat, perkara ini bukan saja buat ibu hamil tak selesa dan malu, malah orang sekeliling pun boleh stress dengan bau kurang enak ni.

Ketiak Hitam Berbau

Fuhhh serrammm

ANTARA PUNCA IBU MENGALAMI MASALAH KETIAK HITAM 

  • Perubahan hormon
  • Kencing manis
  • Kerap bercukur
  • Obesiti
  • Deodorant yang tidak sesuai

Sepatutnya warna ketiak kena sama dan sekata warna seperti kawasan warna tubuh yang lain.

Alhamdulillah sepanjang hamil dan setiap kali hamil Aya tak ada masalah yang kebiasaan ramai ibu hamil hadapi.

Sebab tu Aya rasa terpanggil nak share tips untuk ibu hamil atasi masalah ketiak hitam,berbau dan gatal dengan hanya guna dua item sahaja, 

Ouh ye sebelum Aya share tips ini, korang juga kena kenalpasti punca dan sebab ketiak hitam. Mungkin selepas ini boleh cuba kaedah lain untuk buang bulu ketiak, macam Aya sejak dulu Aya menggunakan pengepit bulu dan cabut satu persatu, haha gigih ye sebab sayang ketiak dan nak ketiak cantik LOL. Bertukar kepada deodorant yang menggunakan bahan natural. Aya guna deodorant brand Forever kerana berasaskan aloe vera dan ada garam bukit tak silap Aya. Tak kisah korang nak pakai brand mana yang penting natural dan sesuai.

Daripada dulu Aya memang minat bab kecantikan dan sangat suka menyental badan, nak badan sentiasa bersih. Teringat dulu di asrama pernah mandi air bunga petik bunga2 di asrama. Tak pasal kena marah dengan ketua aspuri penuh bunga dalam toilet LOL.

Biasa orang sering abaikan penjagaan ketiak, kalau muka hari2 buat 10 layer step korea tu kan? haha. So jom aya nak share tips penjagaan ketiak.

Aya dah amalkan sejak dari tingkatan 1 lagi amalan ni, umi Aya ajar, dari dulu Pakai limau nipis je untuk wangi kan ketiak dan badan, ketiak Aya pon alhamdulillah putih. Memang berkesan .

Bahan2:

✅natrium bikarbonat/ sodium bikarbonat

✅limau nipis


Ketiak Hitam Berbau
Bahan2

ketiak hitam berbau
Perahkan sebiji limau dekat sodium bikarbonat ni.

ketiak hitam
Dah perah celup2 limau tu bg sodium melekat dengan limau

ketiak hitam berbau
Ha dah jadi macam ni boleh la tenyeh dekat ketiak tu atau tempat yang berdaki

Nanti daki tu akan hilang lama2, gosok2 ketiak, leher, lutut, siku kawasan yg berdaki

Biar 20 minit dan basuh. Mandi terus laa haha.
ketiak hitam berbau

Taraa badan dah bersih dan wangii😍
Mudah kan nak badan bersih daki?
Amalkan seminggu 2 kali.

Untuk orang yang berbadan besar mungkin korang perlu buat kerap lagi ye.


Extra tips untuk orang yang ada bau badan kuat. Bau badan ni adalah benda yang serius, tambah2 depan pasangan kita dan orang sekeliling yang kita berjumpa setiap hari. Ini boleh menjejaskan imej diri kita. Orang boleh bad mood, larikan diri dari berjumpa kita dan mighrain tau kalau terbau ketiak yang menyengat ni.


PUNCA BAU BADAN

1) Bau badan ni boleh datang daripada bahagian ketiak dan kaki. Bau badan ni berlaku kerana proses metabolism bakteria iaitu corynebacteria. Dalam proses tersebut bakteria akan memecahkan bahan-bahan organik yang terkandung di dalam kulit. Hasilnya, ada yang bertukar menjadi peluh dan melekat pada baju atau kasut.

2) Diet yang tidak seimbang

3) Hormon tak stabil

4) Ambil mudah soal kebersihan, contohnya kurang mandi dalam sehari.


Dan bagi yang pentingkan penampilan dan imej diri Aya suggest korang boleh cuba amalkan ALFAFA COMPLEX SHAKLEE. Ni juga adalah amalan Aya ambil setiap hari. Alhamdulillah badan Aya tidak berbau.
ketiak hitam berbau
Namun awas ya ibu hamil tak boleh ambil kerana alfafa ni adalah herba.
Ibu hamil ambil dalam pantang nanti ya.


BAGAIMANA ALFAFA BANTU HILANGKAN BAU BADAN BUSUK DAN KEPAM?

Nama saintifik Alfafa adalah Medicago Sativa,

1) Buang Toksik
Cuci toksin yang tersimpan di dalam badan

2) Pembersih Darah
 Mencuci dan membersihkan darah

3) Agent Anti Kulat
Klorofil yang terdapat di dalam alfafa dapat membunuh bakteria di dalam badan dan bertindak sebagai deodorant semulajadi kepada badan.

4) Fiber
Tinggi serat untuk bantu proses penghadaman dan melawaskan

ketiak hitam berbau

Alfafa ni bersifat alkali pada badan dan kaya dengan mineral seperti kalsium, magnesium, fosforus, besi, kalium. Ia juga mengandungi klorofil, karotena, vitamin A, D, E, B-6, K dan beberapa enzim pencernaan yang tinggi.


Alfafa ni ada dua size iaitu S dan L

Size S ada 300 bijji | RM57.50
Size L ada 700 biji | RM102.50

Wahhh banyak biji dalam sebotol, harga pon sangat berpatutan sebab banyak biji dan tahan lama!

ketiak hitam berbau
Feedback customer yang mengamalkan Alfafa Complex


Nak cuba alfafa ni korang boleh terus contact Aya ye :)

ketiak hitam



Nak order Alfafa klik sini 010-3845625

Boleh klik share entry ini boleh kawan2 lain yang ada masalah ketiak hitam dan berbau cuba jugak.


Master Aya Zuki

010-3845625


Continue Reading